Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی شورای سیاست‌گذاری سی‌وسومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب با اعلام اینکه مخاطبان فقط در نمایشگاه مجازی می‌توانند از بن کتاب استفاده کنند، این شرایط را روشی برای برقراری عدالت میان مخاطبان نمایشگاه اعلام کرد تا همه مردم از خدمات این رویداد فرهنگی دسترسی یکسانی داشته‌باشند.

خبرگزاری میزان _ ایرنا نوشت: برای نخستین بار در ایران نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به شکل فیزیکی و مجازی برگزار می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همن دلیل شورای سیاست‌گذاری نمایشگاه بند‌هایی به آیین‌نامه این رویداد فرهنگی اضافه کرده‌است و همچنین تغییراتی در قوانین دوره‌های قبل ایجاد شده‌است. تغییرات آیین‌نامه موجب نگرانی برخی از ناشرانی شد که خود را برای شرکت در این نمایشگاه آماده می‌کنند.

درباره چرایی برخی از تصمیم‌ها و امکان بازنگری در بند‌های آیین‌نامه نمایشگاه، با علی رمضانی، سخنگو و دبیر شورای سیاست‌گذاری سی‌وسومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران و مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران انجام داد که در ادامه می‌خوانید.

نمایشگاه کتاب الگوی رعایت شیوه‌های بهداشتی

سی‌وسومین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران قرار است به صورت مجازی و فیزیکی برگزار شود، به همین دلیل در آیین‌نامه این نمایشگاه شاهد تفاوت‌هایی با دوره‌های قبل هستیم. یکی از مسائل لزوم پرداخت ۳ درصد از فروش ناشر به وزارت فرهنگ و ارشاد است. یکی از اهداف برگزاری نمایشگاه کتاب، حمایت از ناشران اعلام می‌شود، به نظر شما این بند از آیین‌نامه با حدف حمایت از ناشران در مغایرت نیست؟

بعد از اینکه به دلیل همه‌گیری بیماری کرونا نمایشگاه بین‌المللی کتاب برای دوسال به شکل حضوری برگزار نشد، موضوع برگزاری فیزیکی آن از ابتدای استقرار دولت جدید مطرح بود. با توجه به اینکه قراربود فعالیت‌های فرهنگی و هنری در راستای اقداماتی که برای مقابله با همه‌گیری بیماری کرونا انجام می‌شود، مانند واکسیناسیون عمومی و مواردی از این دست، از نو آغاز شود، برگزاری نمایشگاه فیزیکی در دستور کار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرارگرفت. این موضوع با ستاد ملی مبارزه با کرونا مطرح و از این ستاد مجوز دریافت شد، تا در صورتی که شرایط برگزاری حضوری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران مهیا باشد، این نمایشگاه برگزار شود. رئیس، شورای سیاست‌گذاری و کمیته‌های اجرایی نمایشگاه به ترتیب منصوب شدند و کار برگزاری نمایشگاه و بررسی شیوه‌های برگزاری آن مورد بررسی قرار گرفت.

رعایت شیوه‌های بهداشتی توسط مرم برای نمایشگاه اهمیت بالایی دارد. نمایشگاه کتاب می‌تواند در رعایت شیوه‌های بهداشتی توسط مردم به الگوی عمومی تبدیل شود. نمایشگاه کتاب در حوزه‌های دیگر الگو است و با تمهیداتی که اندیشیدیم و مسئولیتی که بر عهده مردم و ناشران است، انشاالله بتوانیم به الگو تبدیل شویم.

در نمایشگاه فیزیکی غیر از هزینه غرفه مبلغی دریافت نمی‌شود

لازم بود آیین‌نامه‌هایی در این موضوع تدوین شود. ناشران کشور برای حضور در نمایشگاه فیزیکی هزینه غرفه می‌پردازند، بخشی از هزینه‌های نمایشگاه از این راه تامین می‌شود؛ بنابراین شورای سیاست‌گذاری تصمیم‌گیری کرد و در مورد نحوه پرداخت هزینه‌های غرفه فیزیکی جدولی را مورد مباحثه قرار داد و تصویب کرد که در آیین‌نامه درج شده‌است. باید توجه داشت، در نمایشگاه فیزیکی غیر از هزینه غرفه مبلغی دریافت نمی‌شود.

پیش از این برای تامین نقدینگی ناشران نمایشگاه‌هایی برگزار شده و در آن هزینه‌ای از ناشران دریافت نشده‌بود، همچنین برای اینکه شرایط برابر باشد و با توجه به اینکه اجرای مجازی نمایشگاه هم هزینه‌هایی در بر دارد، ۳ درصد از فروش خالص دریافت می‌شود یعنی ناشر کتابی را در نمایشگاه عرضه می‌کند، اگر برای کتاب تخفیفی در نظر گرفته‌است، آن فروش ناخالص است. در آیین نامه این مساله به صورت کاملا شفاف بیان شده‌است که در نمایشگاه مجازی ۳ درصد از «مجموع مبلغ فروش خالص ناشران» دریافت می‌شود؛ لذا اینکه مطرح شود در این دوره کمکی انجام نشده‌است، درست نیست. تمام تلاش ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این است که با برگزاری نمایشگاه‌هایی با این محتوا -با وجود اینکه دومین دوره نمایشگاه مجازی در بهمن‌ماه برگزار شده‌بود- از ناشران حمایت کنیم. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به خودش تکلیف کرد تا بتواند از ناشران حمایت کند و از این طریق چرخه تامین محتوا را برای مردم تامین کند و اطمینان پیدا کند که سایر حوزه‌های در ارتباط با کتاب ناشرانی را دارند که از آن‌ها می‌توانند در باقی چرخه‌ها استفاده کنند.

همچنین در این روز‌ها برای ایجاد شرایط برابر میان ناشرانی که در نمایشگاه حضور پیدا می‌کنند و ناشری که در نمایشگاه حضور ندارد، تلاش شد. نمی‌شود ناشری که در نمایشگاه حضور پیدا می‌کند، هزنیه بپردازد و رونق فرهنگی و امکان دسترسی به مخاطبان را داشته‌باشد، اما ناشری که حضور پیدا نمی‌کند در واقع به صورت کاملا رایگان از خدمات بهره‌مند شود.

هر ناشری که در نمایشگاه فیزیکی شرکت کند، باید در نمایشگاه مجازی هم باشد

در آیین‌نامه بیان شده ناشران می‌توانند در نمایشگاه مجازی بدون شرکت در نمایشگاه فیزیکی حضو داشته‌باشند، اما چرا ناشرانی که در نمایشگاه فیزیکی شرکت می‌کنند، ملزم به شرکت در نمایشگاه مجازی هم هستند؟

دلیل است است که باید برای همه مردم کشور فرصت برابر مهیا باشد، اگر ناشری فقط در نمایشگاه فیزیکی شرکت کند و در نمایشگاه مجازی نباشد، فرصت برابر فراهم نیست و برای رعایت دستورالعمل‌هایی که ابلاغ شده و نکاتی که در طراحی‌ها بیان شده‌است، مجبوریم این کار را انجام بدهیم. ضمن اینکه ناشران می‌دادنند، در همین دو دوره برگزاری نمایشگاه مجازی، کتاب را به نقاطی از کشور فرستادند که مخاطب این مناطق نمی‌توانستند در نمایشگاه کتاب تهران حضور داشته باشند و از امکانات استفاده کنند؛ لذا در مجموع این سیاست به نفع ناشران کشور است.

همچنین یارانه فقط در نمایشگاه مجازی ارائه می‌شود، یعنی بن‌های کتاب فقط در فضای مجازی ارائه می‌شود. از طرفی برای اینکه برای ناشران کشور شرایط برابری مهیا شود هر ناشری که در نمایشگاه فیزیکی شرکت کند، باید در نمایشگاه مجازی هم باشد تا شرایط استفاه مردم از یارانه‌ای که به آن‌ها تعلق می‌گیرد، برابر باشد. این‌ها مجموعه‌ای از سیاست‌هایی است که همه با هم مرتبط هستند.

ناشران با برنامه‌ریزی نمایشگاه را مدیریت کنند

آیا ممکن است ناشرانی که در نمایشگاه فیزیکی حضور دارند، بتوانند سفارش خرید از نمایشگاه مجازی را دریافت کنند و بعد از برگزاری نمایشگاه فیزیکی سفارش‌ها را ارسال کنند؟

وقتی افراد از فضای مجازی خرید می‌کنند، چشم انتظاراند تا بسته زودتر به دستشان برسد. مردم و مخاطبان در خرید از فضای مجازی آستانه تحملی دارند و این آستانه تحمل به این اندازه که صبر کنند، تا نمایشگاه فیزیکی تمام شود و بعد ناشران بسته‌ها را ارسال کنند نیست؛ لذا این امکان وجود ندارد و ناشران باید بتوانند با برنامه‌ریزی و تقسیم نیروهایشان، نمایشگاه را مدیریت کنند ضمن اینکه تمهیداتی اندیشیدم و تا بعد از قطعیت پیدا کردن اعلام خواهدشد.

حداقل ارائه ۱۰ درصد تخفیف برای همه ناشران الزامی است

به چه دلیل تخفیف درنظر گرفته شده برای کتاب‌ها نسبت به دوره‌های قبل کاهش پیدا کرده‌است؟

اگر به آیین‌نامه توجه کنید، درج شده حداقل ارائه ۱۰ درصد تخفیف برای همه ناشران الزامی است و لذا ناشران می‌توانند در محل نمایشگاه این درصد را ارائه بدهند. البته در فضای مجازی این امکان وجود ندارد و اگر ناشران کتاب را بارگذاری می‌کنند، می‌توانند از ابتدا برای آن تخفیف درنظر بگیرند و تخفیفی در نظر دارند.

ناشران کوچک، درخواست عدالت در جایگذاری غرفه‌ها دارند، آیا برای حق برابر ناشران چیزی در نظر گرفته شده‌است؟

برای ناشران کوچک در این نمایشگاه تسهیلاتی در نظر گرفته شده‌است. برای مثال ناشرانی که نتوانستند تعداد مقرر آثار را که باید در نمایشگاه ارائه بدهند، در این مدت تهیه کنند، ثبت نام موقت کردند، این ثبت‌نام‌های موقت بررسی می‌شود. یعنی از طرفی مساله ناشران کوچک را با ثبت‌نام موقت و امکان تخصیص غرفه بررسی می‌کنیم. ناشران کوچک حتی اگر فقط یک کتاب هم منتشر کرده‌باشند می‌توانند در نمایشگاه مجازی شرکت کنند. بسته‌های تقویتی و حمایتی از بخش بزرگ و کوچک نشر در نظر داریم و امیدواریم بتوانیم در مساله تخصیص غرفه آنچه را در نظر داریم، برای ناشران نوپا و ناشرانی که آثار ارزشمند، اما با تعداد پایین چاپ کردند، عملی کنیم.

هزینه‌های نمایشگاه متوقف به روز برگزاری نمایشگاه نیست

جریمه ناشرانی که از شرکت در نمایشگاه کتاب انصراف می‌دهند سنگین ارزیابی شده و همچنین ناشرانی که انصراف بدهند، دو سال از شرکت در نمایشگاه محروم خواهندبود. چرا این جریمه‌ها تا این اندازه بالا در نظر گرفته‌شده‌است؟

این جریمه‌ها مربوط به این دوره نیست. در هر دوره زمانی که ناشری ثبت نام می‌کند، اگر یک هفته قبل از برگزاری نمایشگاه انصراف بدهد، درصدی از هزینه به او بازگردانده خواهدشد. زیرا هزینه‌های نمایشگاه متوقف به روز برگزاری نمایشگاه نیست و در طول زمان انجام می‌شود. اگر این امکان وجود نداشته‌باشد که غرفه به ناشر دیگر واگذار شود و در صورت انصراف یک ناشر، حق حضور ناشری صلب شده باشد، درست نیست؛ لذا این بند برای تامین نفع عمومی بازدارنده است. نمایشگاه متقاضیان زیادی دارد پس باید با دقت و به خوبی تصمیم بگیریم.

بیشتر بخوانید: نایب رئیس شورای شهر تهران: نمایشگاه کتاب باید در شهر آفتاب برگزار شود

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: نمایشگاه کتاب نمایشگاه کتاب تهران

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: نمایشگاه کتاب نمایشگاه کتاب تهران نمایشگاه بین المللی کتاب تهران نمایشگاه فیزیکی شرکت رعایت شیوه های بهداشتی نمایشگاه فیزیکی ناشری که در نمایشگاه وزارت فرهنگ و ارشاد نمایشگاه مجازی شورای سیاست گذاری برگزاری نمایشگاه شرکت در نمایشگاه نمایشگاه کتاب نظر گرفته شده آیین نامه ناشران کوچک فضای مجازی ثبت نام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۸۴۲۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتابخانه‌ای به گستره صدا

«کتاب» به مثابه رسانه این روز‌ها با گسترش رسانه‌های متنوع هنوز در قید حیاتی مبارک است و گرچه در قالب دیجیتال هم به بازار عرضه می‌شود یا با رسانه‌های دیگر همچون رادیو و تلویزیون بده‌بستان دارد، اما برای بسیاری همچنان نخستین انتخاب در رفاقت است. در ایام برگزاری نمایشگاه کتاب، شبکه‌های رادیویی با برپایی غرفه‌های رادیویی در مصلای امام خمینی (ره) سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب را به صورت زنده پوشش می‌دهند. علاوه بر این شبکه‌ها با طراحی برنامه‌های جدید و در قالب برنامه‌های روتین به معرفی کتاب، گفتگو با ناشران، نخبگان و نویسندگان و... می‌پردازند.

رادیو ایران؛ گفتگو با ناشران برتر

 برنامه «باغ هنر» شبکه رادیویی ایران از ابتدا تا پایان سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب ساعت ۱۶ از مصلای بزرگ تهران، محل برگزاری نمایشگاه کتاب، ضمن انعکاس رویداد‌های مهم نمایشگاه با ناشران برتر و نویسندگان شاخص گفتگو و از آنتن رادیو ایران تقدیم مخاطبان می‌شود. «ایران امروز»، «ایرانشهر» و «تالار آیینه» نیز به نمایشگاه کتاب می‌پردازند.

رادیو جوان؛ چه خبر از کافه رادیو

برنامه "کافه رادیو" رادیو جوان از محل نمایشگاه کتاب پخش می‌شود. این برنامه رادیویی، ناشران و نویسندگان جوان را معرفی کرده و در بخش‌های دیگر، اخبار جدید نمایشگاه را پوشش می‌دهد. همچنین، برنامه "کافه رادیو"، با صدای هنرمندان، مردم را به خرید و مطالعه کتاب دعوت می‌کند تا سرانه مطالعه کشور را افزایش دهد و در بخش دیگر، کتاب‌های مطرح را معرفی خواهد کرد. 

رادیو فرهنگ؛ میزبان نویسندگان برجسته

شبکه رادیویی فرهنگ برنامه "کتاب فرهنگ" را با حضور نویسندگان و ناشران برجسته ساعت ۱۷ تا ۱۸ از گروه تاریخ و اندیشه تقدیم مخاطبان می‌کند. گفتگوی گزارشگران با غرفه داران، شرکت‌کنندگان و بازدیدکنندگان از نمایشگاه و شنیدن دغدغه‌های آنها بخشی از این برنامه است.

برنامه "سرزمین من" به طور زنده با بخش‌های گزارش، گفتگو و اطلاع رسانی رویداد‌های مربوط به نمایشگاه کتاب، ساعت ۱۳ تا ۱۴ از محل برگزاری نمایشگاه کتاب روی آنتن می‌رود. برنامه "ققنوس" با معرفی کتاب در گفتگو با ناشران و نویسندگان حوزه ادب و هنر ساعت ۱۵ روی آنتن رادیو فرهنگ می‌رود و برنامه "صبح به وقت فرهنگ" در قالب گزارش اطلاع رسانی ساعت۶ و ۳۰ دقیقه پخش می‌شود.

رادیو تهران؛ اجرای نمایش عروسکی

برنامه «کتاب خوار» کاری از گروه فرهنگ و جامعه شبکه رادیویی تهران است که از نمایشگاه کتاب از ساعت ۱۶ تا ۱۷ به صورت زنده تقدیم مخاطبان می‌شود. هدف از برنامه کتاب خوار ترویج کتاب و کتابخوانی و کمک به مخاطبان برای انتخاب بهترین کتاب هاست. با توجه به محیطی بودن برنامه سعی شده از المان‌هایی استفاده شود که مخاطب یک نمایش عروسکی را هم در نمایشگاه ببیند. رضا صفری عروسک گردانی و صداپیشگی را به عهده دارد. 

رادیو اقتصاد؛ گذر بازار

رادیو اقتصاد در مجله رادیویی «گذر بازار» به برگزاری نمایشگاه کتاب می‌پردازد. بازار کتاب بخش ۳۰ دقیقه‌ای از برنامه «گذر بازار» است که در قالب گزارش از نمایشگاه کتاب تهیه می‌شود. این برنامه صنعت نشر را از دیدگاه اقتصادی بررسی می‌کند. جایگاه نشر در صنعت رسانه، تهدید‌ها و فرصت‌های نشر در عصر همگرایی رسانه ها، چالش‌های تامین مواد اولیه، حقوق مالکیت فکری و کانال‌های توزیع از جمله مباحثی است که در گفتگو با ناشران، فعالان فرهنگی و اقتصادی در این حوزه مطرح می‌شود. فناوری‌های جدید بکار گرفته شده در زنجیره ارزش کتاب، توجه ناشران و خریداران کتاب به مباحث پایداری به خصوص محیط زیستی و معرفی کتاب در حوزه اقتصاد، تجارت و مدیریت از دیگر بخش‌های این گزارش خواهد بود.

رادیو معارف؛ همراه با عصر جوانی

عصر جوانی نام برنامه رادیو معارف است که از نمایشگاه کتاب به صورت زنده به روی آنتن رادیو معارف می‌رود. این برنامه با موضوع اهمیت مطالعه و کتابخوانی از ساعت ۱۷ تا ۱۸ از استودیوی ویژه معاونت صدا به سمع شنوندگان می‌رسد. از مهم‌ترین بخش‌های «عصر جوانی» می‌توان به معرفی و گپ و گفتی دوستانه با ناشران و نویسندگان جوان کشور نام برد.

رادیو سلامت؛ عشق کتاب

شبکه رادیویی سلامت با ویژه برنامه «عشق کتاب» از نمایشگاه با مخاطبان همراه خواهد بود. این برنامه با هدف معرفی کتاب‌های حوزه‌های مختلف به ویژه سلامت، گفتگو با نویسندگان، مترجمان، ناشران و اهل قلم پخش می‌شود. آیتم "پی رنگ" با بیان طرح و موضوع روز برنامه با توجه به نامگذاری روز روی آنتن می‌رود و آیتم "پندار" گفتگو‌های کارشناسان درباره تاثیر و بررسی مطالعه از ابعاد گوناگون است. از دیگر آیتم‌های این برنامه می‌توان به "شیرازه" اشاره کرد که در گفتگو با نویسنده‌ها و مولفان حوزه سلامت تهیه می‌شود. آیتم "قصه گوهر"در حوزه واژه شناسی و تبارشناسی است. این برنامه شامل بخش‌های متنوع دیگری است.

رادیو ورزش؛ سکوی دانش

ویژه برنامه «سکوی دانش» رادیو ورزش ضمن خوانش عناوین مطبوعات ورزشی به صورت روزانه به معرفی کتاب‌های جدید در حوزه ورزش می‌پردازد. گفتگو با ناشران و نویسنده‌های کتاب‌های ورزشی از دیگر بخش‌های این برنامه است.

آیتم ویژه برنامه سکوی دانش درباره سرانه مطالعه و کتابخوانی در کشور است که به صورت طنز به این موضوع پرداخته خواهد شد. رادیو ورزش برنامه سکوی دانش را از از ساعت ۱۴ تا ۱۵ تقدیم مخاطبان می‌کند.

رادیو نمایش؛ استودیو هشت یار مهربان

رادیو نمایش در ایام نمایشگاه کتاب ویژه برنامه «استودیو هشت یار مهربان» را به روی آنتن می‌برد. این برنامه ساعت ۱۸ و ۱۵ دقیقه به صورت زنده در رادیو نمایش از محوطه نمایشگاه کتاب پخش می‌شود که در آن با نویسندگان و ناشران ارتباط حضوری و مستقیم برقرار شده و به اطلاع رسانی درباره نمایشگاه کتاب می‌پردازد.

رادیو پیام؛ آگاهی از آخرین رویداد‌ها

ویژه برنامه نمایشگاه کتاب از رادیو پیام با آگاهی از آخرین رویداد‌های نمایشگاه بین المللی کتاب، روزی یکبار به صورت شناور پخش می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری رادیو تلویزیون

دیگر خبرها

  • نمایشگاه کتاب؛ بهترین فرصت برای ارتباط‌ فرهنگ‌های بومی
  • حضور ناشران پخته‌خوار در نمایشگاه کتاب محدود می‌شود
  • نشست خبری جشنواره کتاب در حال برگزاری است
  • جزئیات برگزاری نمایشگاه کتاب تشریح شد
  • حضور ۶۰ ناشر خارجی با ۵۰ هزار عنوان در نمایشگاه کتاب/ بن دانشجویان ۷۰۰ هزار تومان شد
  • سی‌وچهار دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در یک نگاه
  • حضور کتاب‌فروشی‌ها در نمایشگاه کتاب، آری یا خیر؟
  • ناشران خارجی به نمایشگاه آمدند
  • کتابخانه‌ای به گستره صدا
  • ناشران بخش مجازی نمایشگاه سی‌وپنجم نسبت به آماده‌سازی پنل مجازی‌ اقدام کنند