Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) در یک آمایش، نظر ۱۰ رسانه فعال در سی و سومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران را جویا شد که این آمایش در یک تحلیل کلی نشان می‌دهد که موضوع نشست‌ها مورد استقبال رسانه‌ها قرار نگرفت و در عوض میزبانی مصلی مورد تایید قرار گرفته است.

به گزارش ایران آنلاین، سی و سومین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار با کتاب سلامتیم با حضور یکهزار و ۷۰۰ ناشر ۲۱ تا ۳۱ اردیبهشت از ساعت ۱۰ تا ۲۰ در مصلای امام خمینی(ره) برگزار شد، در این رویداد یکهزار و ۱۰۰ ناشر نیز در فضای مجازی به نشانی ketab.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ir کتاب‌هایشان را در معرض دید و انتخاب مخاطبان قرار دادند که بخش مجازی تا دوم خرداد ادامه داد.

همچنین کتاب‌های ۱۷۰ ناشر خارجی در سی و سومین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران ارائه شد.

تحقق درستی و کیفیت هر نمایشگاهی چه در بُعد ملی و چه در حوزه بین‌المللی به مولفه‌های آمایش، پیمایش و نظرسنجی‌های وابسته به آن رخداد وابسته است.

همزمان با برگزاری سی‌ و سومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) بر آن شد تا با رصد مهمترین مولفه‌ها و مطالبات متکی بر خواست، نظر و نیاز مخاطبان در قالب نظرسنجی با ناشران و رسانه‌های حاضر در بخش‌های مختلف این رخداد بتواند سهمی مفید در ارائه کیفیت و قدرت برگزاری این دوره نمایشگاه بعد از ۲ سال وقفه به سبب ویروس کرونا در راستای رسالت رسانه‌ای خود ایفا کند.

بر این اساس مولفه‌های ۱۰گانه‌ای از جمله قیمت‌گذاری کتاب‌ها، میزان تخفیف، حضور مردم، چیدمان و دکور غرفه‌، خدمات جانبی، عملکرد برگزارکنندگان، موضوع نشست‌ها، تنوع تازه‌های نشر، محل برگزاری نمایشگاه و میزان فروش ناشران حاضر در بخش ناشران عمومی، کودک و نوجوان، دانشگاهی، خارجی و بین‌الملل را از دیدگاه رسانه‌های فعال در این رویداد به تبادل نظر گذاشت.

در این نظرسنجی عدد یک نشان‌دهنده ضعیف‌ترین و عدد ۱۰ نشان‌دهنده عالی‌ترین رویکرد ناشران و رسانه‌ها در مواجهه با مولفه‌های عنوان شده است.

۱۰ در ۱۰؛ نظر اهالی رسانه درباره برگزاری نمایشگاه سی‌وسوم کتاب چه بود؟ + اینفوگرافی

بر اساس این نظرسنجی در یک تحلیل کلی محل برگزاری نمایشگاه (مصلای امام خمینی (ره)) ، حضور مردم و میزان تخفیف ناشران بالاترین امتیاز را از سوی رسانه‌ها کسب کرده است.

همچنین قیمت‌گذاری کتاب‌ها، تنوع تازه‌های نشر، چیدمان و دکور غرفه و میزان فروش ناشران امتیاز متوسط را از سوی اهالی رسانه کسب کرده است.

بر اساس نظرسنجی ایرنا از رسانه‌های فعال در سی و سومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، خدمات جانبی و عملکرد برگزارکنندگان در مقایسه با سایر مؤلفه‌ها امتیازهای پایین و موضوع نشست‌ها پایین‌ترین امتیاز را از آن خود کرده‌اند که  نیازمند است عملکرد برگزارکنندگان در این زمینه‌ها ارتقا پیدا کند.

بااین‌وجود بر اساس نظرسنجی انجام شده، برخی از رسانه‌ها اعلام کردند که ناشران از نحوه اطلاع‌رسانی و راهنماهای نمایشگاه گلایه‌مند بودند و اعلام می‌کردند که در بعضی موارد غرفه‌ها در مکان مناسبی قرار داده نشدند و این امر موجب شده بود تا بازدیدکنندگان کمتری داشته باشند.

افزایش قیمت کتاب‌ها، نداشتن سهمیه کاغذ ناشران از نبود امکانات رفاهی مناسب به‌خصوص برای ناشرانی که دچار معلولیت بودند، از دیگران مشکلات ناشران بود برخی از ناشران برای فروش و جذب مخاطب میزان تخفیف‌ها را افزایش دادند؛ تخفیف‌ها در حدود ۱۰، ۱۵، ۲۰ بود و در مواردی به ۲۵ و ۳۰ درصد و حتی ۵۰ درصد هم رسیده بود.

همچنین برخی از ناشران برای اعلام وصول بسته‌های پستی با مشکلاتی مواجه شدند؛ در فروش مجازی کد پستی که به ناشران اختصاص‌داده‌شده بود با فروش حضوری (شماره  غرفه) متفاوت بود و مشکلاتی را برای ارسال سفارش‌ها ایجاد کرده است.

هم‌زمانی نمایشگاه کتاب به‌صورت حضوری و مجازی از نظر برخی از ناشران نیز مناسب نبود، در مواردی تخفیف‌ها در فروش مجازی بیشتر بود و مخاطبان ترجیح می‌دادند برای سهولت در تهیه کتاب موردنظر از طریق مجازی اقدام کنند. بعضی از فروشگاه‌های مجازی کتاب نیز در طول سال تخفیف‌هایی را در نظر می‌گیرند و مخاطبان ترجیح می‌دهند از آنها خرید کنند.

برخی از ناشران نیز اعلام کردند امسال در مقایسه با سال ۱۳۹۸ عناوین و تنوع کتاب‌ها کمبود، باتوجه‌به افزایش قیمت‌ها، تعداد فروش کتاب‌ها کم و میزان فروش ریالی زیاد بود.



انتهای پیام/

 

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: نمایشگاه بین المللی کتاب تهران برگزاری نمایشگاه برخی از ناشران سی و سومین مولفه ها تخفیف ها رسانه ها کتاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۶۰۴۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آماده حمایت جدی از ناشران و مخاطبان این حوزه هستیم

به گزارش حوزه فرهنگ و هنر خبرگزاری تقریب به نقل  از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، جلسه شورای سیاستگذاری سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران روز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ماه در محل برگزاری این نمایشگاه با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

اسماعیلی در این جلسه ضمن تشکر از دست‌اندرکاران برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران گفت: اصحاب فرهنگ و ادب دوره کم نظیری به لحاظ آمار، کمیت و کیفیت را تجربه خواهند کرد.

وی افزود: خوشحال هستیم بخش مهمی از کار در اختیار تشکل های صنفی و فعالان با سابقه این حوزه قرار گرفته است. این کار متعلق به جریان فرهنگ و ادب کشور است و وظیفه ما حمایت از این فرایند است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: ایران به لحاظ حوزه فرهنگی قابل مقایسه با بسیاری از کشورهای دنیا نیست؛ تقریبا روزی در وزارت فرهنگ نداریم که رویدادی را در حال برگزاری نداشته باشیم و جشنواره‌های مختلف محلی استانی ملی و منطقه ای برگزار نشود.

اسماعیلی با بیان اینکه نمایشگاه بین المللی کتاب تهران صحنه‌ پرشوری از دوره رونق و شکوفایی حوزه فرهنگی کشور خواهد بود، گفت: طی یکسال اخیر (از نمایشگاه قبلی تا الان) تلاش کردیم بخش مهمی از نیازها را مورد توجه قرار دهیم و به همه ضعف ها اذعان می کنم اما در عین حال دوستانمان تلاش کردند وضعیت را به شکلی قابل اتکا و افتخار درآورند.

وی با اشاره به تولید کاغذ در کشور افزود: در حوزه تولید کاغذ، جشن خود کفایی کاغذ کتب درسی را داشتیم و در آستانه تکمیل کارخانه پیشرفته در حوزه کاغذ هستیم که در ماه های آینده به بهره‌برداری خواهد رسید و ظرفیت تولید کاغذ تحریر را به بیش از صد هزار تن خواهیم رساند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نمایشگاه کتاب، رویدادی که هم جنگ را دید و هم روزهای قرنطینه را
  • نمایشگاه کتاب به مثابه پارک برای گشت‌وگذار نیست!
  • آماده حمایت جدی از ناشران و مخاطبان این حوزه هستیم
  • نشست خبری جشنواره کتاب در حال برگزاری است
  • جزئیات برگزاری نمایشگاه کتاب تشریح شد
  • حضور کتاب‌فروشی‌ها در نمایشگاه کتاب، آری یا خیر؟
  • ناشران بخش مجازی نمایشگاه سی‌وپنجم نسبت به آماده‌سازی پنل مجازی‌ اقدام کنند
  • اعلام فرصت ناشران بخش مجازی نمایشگاه کتاب برای آماده‌سازی پنل
  • در بخش مجازی نمایشگاه کتاب ۱۴۰۳ چه خبر است؟
  • ۱۸ اردیبهشت؛ آخرین مهلت آماده‌سازی پنل مجازی‌ نمایشگاه سی‌وپنجم کتاب